beskæring af hæk

Beskæring af hæk

Det kan lyde nemt at beskære sin hæk, men der er mere i det end man lige tror, hvis man vil have et flot resultat. Det kræver, man har de rigtige maskiner, ved hvornår det skal gøres og ved hvordan de forskellige typer af hæk skal håndteres. Det er desuden forskelligt, hvad de forskellige typer af hæk kan tåle. Man skal desuden sætte sig ind i, hvor ofte og hvor meget hækken skal klippes. Der er mange ting at tage stilling til ved beskæring af hæk, og hvis man ikke har styr på dette, kan det være nyttigt at bestille en professionel. På  
beskæring af hæk kan du bestille en professionel beskæring af din hæk. Medarbejderne har al erfaring og maskiner, der skal til uanset hvilken type hæk, som skal beskæres.  

Hvornår skal hækken klippes 

Som hovedregel er det en god idé at beskære din hæk to gange årligt. Den første gang omkring Sankt Hans og anden gang senest i august. Med hæktyper som tuja, kirsebærlaurbær, buksbom og taks kan man vælge at nøjes med en enkel gang. De hurtigt voksende hække som tjørnehække eller ligusterhække kræver minimum to beskæringer. Der findes dog også hække som ahorn, der skal beskæres i oktober/november, bøge, der skal beskæres i februar/marts osv.  

Liguster, taks, tjørn, avnbøg og bøgehæk kan beskæres på en ret hård måde, uden hækken tager skade. Man kan beskære, så der næsten kun er stammen tilbage. Dog kan de ikke tåle at få skåret stammerne for langt ned. En hæk som liguster kan tåle, at stammen bliver skåret helt ned.  

Ved beskæring af hæk er det vigtigt at sørge for at den holdes tæt. Ønskes en hæk, som bliver ved med at være tæt, er pænt beskåret og ser sund ud kan det være nødvendigt med en professionel.  

Hvordan skal hækken passes 

Hvis man for nyligt har plantet sin hæk, er det vigtigt den får rigeligt vand. Man kan med fordel vande hækken to til fire gange om ugen alt efter vejret. Til dette kan man bruge en siveslange. Dette er nemt, effektivt og gør at vandet bliver ligeligt fordelt i hækken. Med en siveslange spares både på vandforbruget og på tiden.  

Ved beskæring af hæk sørger en professionel altid for at beskære bredt for neden og smallere, smallere opad. Det gør, at hækken ikke er tungest foroven. På denne får man en tættere hæk, og man undgår huller.  

Når hækken er i sine unge år, har den godt af gødning. Dette kan bevirke til at man får en stor hæk, som er sund og tæt i sin opbygning. Den sunde hæk vil da kunne klare sig overfor sygdom bedre, og i hårde vejrforhold vil den være mere modstandsdygtigt. En professionel hækbeskærer vil være i stand til at vælge den rigtige form for gødning, og sørge for at det bliver gjort rigtigt.  

Hækken gør rigtig meget for det generelle udseende af din have. Den er desuden med til at øge dit privatliv – både i forhold til naboer og til forbipasserende ude på vejen.