Kreatin

Brug kreatin for at tage din styrketræning til nye højder

Kreatin er et vel studeret og meget populært kosttilskud til atleter eller folk som styrketræner meget. Mange vil opleve bedre resultater, hvis de indtager kreatin som kosttilskud. Det er dog vigtigt, at man stadigvæk sørger for at have en varieret og sund kost. Man må ikke tro, at man kan droppe bestemte fødevarer, bare fordi man får kreatin. Det er stadigvæk vigtigt at have en god kost og spise ordentligt, hvis man gerne vil opleve resultater.  

Hvad er kreatin? 

Kreatin er et protein, nærmere sagt en aminosyre. Det findes naturligt i kroppens mange celler. De største koncentrationer af kreativ findes i vores muskler, samtidigt med, at det også produceres naturligt i kroppen. Dog i et meget lille omfang. Man producerer omkring 1 gram kreatin selv, hvorefter resten skal tilføjes gennem kosten. Køb kreatinpulver, hvis du vil være 100% sikker på, at få dækket din krops kreatin behov. Kreatin findes som sagt hovedsageligt i muskelceller, hvilket også er grunden til, at man får mest kreatin hvis man spiser kød eller fisk. Man kan nemmere komme i underskud hvis man spisere vegetarisk eller vegansk.  

Derfor skal du bruge kreatin 

Du skal bruge kreatin, hvis du ønsker at øge din muskelmasse og muskelopbygning. Derudover så vil det hjælpe på den udholdenhed, specielt i anaerobt arbejde. Hvis man generelt har en lav fedtprocent, så vil kreatin være rigtig smart, da det kan give musklerne energi, sådan man ikke skal hente energien fra disse depoter. Kreatin er effektiv i forbindelse med ekstremsport eller eksplosiv belastning af musklerne og deres celler. Det er vigtigt, at man overvejer brugen af kreatin i forhold til sine mål og hvad man prøver at opnå. Det er et meget effektivt supplement i forhold til styrketræning, men der findes bedre alternativer, hvis man vil blive den perfekte løber.  

Er der bivirkninger ved kreatinpulver? 

Det er ofte forbundet med mange negative bivirkninger, når man indtager stoffer, som virker præstationsfremmende. Det er dog meget vigtigt at pointere, at kreatin på ingen måde er ligesom steroider eller andet for doping, som man sagtens kan komme til at tænke på. Det er yderst sjældent, at der opstår bivirkninger ved brugen af kreatin og mange forskellige studier har bevist, at det er sikkert stof at indtage. Man vil ofte tage et par kilo på af kreatin, da det kan binde mere vand til cellerne. Det er vurderet til at være et meget sikkert stof og supplement.   

Nyd kreatinpulver med en velsmagende proteinshake 

Det vil være en god ide, hvis man vælger at indtage kreatin sammen med noget andet. På den måde, så vil man ikke lægge mærke til at man drikker det. Det kunne være i en smoothie, proteinshake eller sammen med ens preworkout. Alle disse har ofte en stærk smag, hvilket vil gøre det at indtage kreatinpulver til en god oplevelse, som smager godt. Der vil på den måde blive forbundet noget positivt med indtagelsen af kreatinpulver.