hundesele

Klæd din hund fornuftigt på

Har man hund, har man brug for diverse udstyr. Hundeskål, hundepude og så videre. Man skal også have noget at give hunden på. Den skal have et halsbånd, så den kan bære det lovpligtige hundetegn. Det er også en god idé med en hundesele, og så har du brug for en snor.

Halsbånd, sele og snor er noget, som hunden får på. Den kan også få tøj på. Det kan være nødvendigt for nogle hunde, når det er rigtig koldt og vådt. Du må se på, hvilken slags hund du har. Så kan du finde ud af, om du skal give den andet på end halsbånd og sele.

Halsbånd og hundesele

Der er to stykker påklædning til hunde, du ikke kan undvære: Halsbåndet og selen. Begge dele bruges til at holde styr på hunden, når man lufter den. Halsbåndet er også godt til at bære hundetegnet, som du ifølge loven skal sætte på din hund.

Det er en god idé også at have en hundesele, når du skal lufte eller træne din hund. Hvis hunden trækker, så trykker halsbåndet på halsen. Halsen er et sart sted, og det kan i visse tilfælde give skader. Giver du i stedet hunden en hundesele på, så ligger trykket et andet sted på dens krop, hvor den meget bedre kan holde til det.

hundesele

Vælg den rigtige hundesele

Det er vigtigt, at du vælger en hundesele, der passer til din hund. Der er mange forskellige slags hunde, og der er mange forskellige slags seler. Hvis du får lavet en dårlig kombination af de to, så vil det være ubehageligt for hunden, og det kan også være upraktisk for dig.

En hundesele skal have den rigtige størrelse. Den skal sidde tæt på hundens krop, men ikke stramme. Den må ikke gnave noget sted.

Der er seler, som sidder forskelligt på hunden. Hvilken type du skal vælge, afhænger af hundens kropsbygning.

Det er altid en god idé at tage hunden med i en butik og prøve nogle seler på. Så kan du se, hvordan de sidder, og du kan nemmere finde den helt rette. Bagefter kan du så se på, om du kan finde den billigere online end i butikken. Det kan man ofte.

Tøj eller ej?

Der er stor diskussion om tøj til hunde. Som hovedregel har hunde heller ikke brug for tøj, og det er derfor unødvendigt at give dem det på. Man bør ikke behandle en hund som et barn. Man bør huske, at den er en hund og ikke et menneske. Derfor skal den ikke have tøj på for sjov.

Der er dog nogle hunde, som ikke helt har pels nok til den danske vinter. De kommer til at fryse, når temperaturen falder. Disse hunde kan have gavn af at få noget overtøj på, når de skal ud. Så kan de nemmere holde varmen.

Du kan godt finde noget overtøj til din hund, som kan kombineres med dens hundesele. Der er masser af hundeovertøj, der er lavet til hunde og til, at de kan have en sele på samtidig med. Så det ene skal ikke udelukke det andet.