akustikpaneler

Skab et behageligt køkkenalrum med akustikpaneler

Det bliver hurtigt ubehageligt eller stressende at være i et rum, hvis lyden ikke er god. Hvis der er for meget larm i et rum eller en rungende akustik, har vi lyst til at trække os. Og det er den modsatte følelse af, hvad man ønsker at ens køkkenalrum indbyder til. Et køkkenalrum er husets hjerterum, og det skal derfor indbyde til hyggeligt samvær i gode, trygge omgivelser. Moderne køkkenalrums, har det dog med at være store, med højt til loftet og med en minimalistisk indretning, hvilket godt kan give en dårlig akustik. En nem løsning på dette er at opsætte akustikpaneler. 

Hvad er akustikpaneler? 

Akustikpaneler er lameller i træ eller linoleum, som limes eller skrues fast til væggen. Når lydbølger rammer panelerne, bliver de brudt eller absorberet. Hvis der ikke have været paneler, ville lydbølgerne være blevet kastet tilbage i rummet, og dette ville have skabt ekko eller en rungende effekt. Hvis der er ekko i et rum, opstår der hurtigt en lidt kold fornemmelse. Hvis der så også er mange mennesker i et rum med ekko, så bliver rummet helt uudholdeligt at være i på grund af larm, da de mange lydbølger bare bliver kastet frem eller tilbage. Det er derfor ret afgørende for et rums akustik at få skabt noget, der bryder eller absorberer lydbølgerne. 

akustikpaneler

Lydbølger bliver kastet tilbage, når de rammer en hård overflade, og dem er der mange af i et køkkenalrum. Derfor kan der hurtigt, hvis man ikke gør noget, komme en dårlig akustik i køkkenalrummet. Et tiltag mod dårlig akustik kan også være at indrette sig med tæpper, puder og bløde møbler, som absorberer lydbølgerne. Dette kan dog godt være svært i et køkkenalrum. Det er ikke praktisk med tæpper på gulvene, og de nødvendige elementer består af hårde overflader. Derfor er akustikpaneler en god løsning. 

Akustikpaneler passer ind i den moderne, nordiske indretning 

Ud over at akustikpaneler har en praktisk funktion i form af at absorberer og bryde lydbølgerne, så akustikken i rummet bliver god, så er de også meget dekorative. Et akustikpanel er nemlig med til at give rummet et moderne udtryk. Akustikpaneler passer ind i de fleste indretninger, men de tager sig særlig godt ud i Akustikpaneler passer i den moderne, nordiske indretning. 

Den nordiske indretning er kendt for sine rene linjer og neutrale nuancer. Den er meget minimalistisk og sætter fokus på de smukke kvalitetsmaterialer, som den gør brug af. Her er der fokus på, at naturen bliver hevet med ind i indretningen, og derfor er akustikpaneler i træ helt oplagte. Ved at beklæde en væg med akustikpaneler giver man væggen et helt enkelt, råt udtryk. Faktisk kan akustikpaneler hurtigt få så stor dekorativ betydning og tilføre så meget stil til rummet, at man helt glemmer, at man i første omgang satte dem op at praktiske årsager. Og det er den største kvalitet ved akustikpaneler; de er både praktisk og dekorative.