Kinesisk købmand

Et lille stykke af Asien

Asien er et stort kontinent med mange forskellige kulturer og kulinariske traditioner. Hvis du er på udkig efter et eventyr i køkkenet, er Asien det rette sted at være! Der er uendelige muligheder, når det kommer til det asiatiske køkken. Du kan finde krydrede retter fra Indien, duftende karryretter fra Thailand, kraftige gryderetter fra Kina og meget mere. I denne artikel giver vi dig en smagsprøve på, hvordan det er at lave mad i Asien. Vi deler også nogle opskrifter, så du kan prøve disse lækre retter derhjemme. Er du klar til et eventyr? Dit eventyr starter hos din lokale kinesisk købmand

Prøv dette til at starte med

Hvis du er på udkig efter en god ret som der er begyndervenlig, så prøv denne:

Rør-stegte ris med grøntsager

Ingredienser:

-ris

-grøntsager (gulerødder, ærter, bønner)

-olie (til stegning)

-sojasovs

Vejledning:

Varm olien op i en wok eller en stor stegepande ved middelvarme. Tilsæt risene, og rør ofte rundt, indtil risene er jævnt dækket af olie og gennemvarmet. Tilsæt grøntsagerne, og steg dem under omrøring i ca. 5 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre. Hæld sojasovs i efter smag og giv det hele en sidste omrøring. Serveres varmt med ekstra sojasauce ved siden af. Nu hvor du har fået et indblik i, hvordan det er at lave mad i Asien, håber vi, at du vil være inspireret til at prøve nogle af disse opskrifter derhjemme. Hvem ved, måske finder du endda en ny yndlingsret! God madlavning!

Gå på opdagelse og prøv noget nyt

Madlavning i Asien er et eventyr, der venter på at blive oplevet. Med så mange forskellige kulturer og kulinariske traditioner er der altid noget nyt at prøve. De er kendt for at lave rigtig lækker med med massere af umami smag. Det asiatiske køkken bruger også rigtig mange forskellige krydderier og de er også glad for stærk mad. Særligt i Thailand bruger man chilier som en del af retten.

Asiatiske snacks er nogle af de lækreste og mest smagfulde i verden. Fra sprøde rejekiks til søde og klistrede risboller er der noget for enhver smag. Her er nogle af vores favoritter:

Rejekiks

Disse er en populær snack i Thailand og andre dele af Asien. De er lavet af rejer, der er blevet tørret og derefter friturestegt. Resultatet er en let og sprød snack, der er perfekt til at gnaske. De kan også gives som tilbehør til en ret, her kan man nemt dyppe den i lidt sovs eller suppe for at give den ekstra smag.

Sesamkugler

Disse velsmagende små kugler er lavet af klistrede ris, sukker og sesamfrø. De er derefter friturestegt, indtil de er gyldenbrune og sprøde. De er en fantastisk snack eller dessert! Man spiser rigtig meget sesam i asien, det er en sikker vinder!

Tangsnacks

Algesnacks er en populær snack i Asien. De er lavet af tang, der er blevet tørret og derefter friturestegt. Resultatet er en let og sprød snack, der er perfekt til at gnaske. De kan også gives som tilbehør til en ret, her kan du nemt dyppe dem i noget sauce eller suppe for at give dem ekstra smag. Samtidig er de også super sunde!