savage gear

Gear til fiskeren, der drømmer om at fange de store bæster

Sommeren og corona opfordrer os alle til at finde nye hobbyer. For nogle er det bagning. For nogle er det hækling. For andre er det fiskeri.

Som alle andre hobbyer, så kræver fiskeri noget forberedelse. Du skal have styr på fremgangsmetoder og, ikke mindst, udstyr. Har du brug for tips til hvad for noget udstyr, du skal købe? Så læs videre!

Til fiskere af fiskere

I bund og grund skal du ikke bruge så meget for at tage på din første fisketur. Men udvalget er så stort, at det er nemt at blive tabt i. Derfor vil denne artikel forsøge at samle nogle af de vigtigste ting, du skal anskaffe dig, inden du skal ud og fiske.

Det foreslås, at du bruger mærket Savage Gear, som er et mærke lavet af fiskere til fiskere. Du kan købe mærket på https://www.topgrej.dk/maerker/savage-gear.html. Især deres agn er der lagt meget arbejde i, og det kan derfor varmt anbefales.

Alt, der nævnes på listen her kan findes inde på linket.

savage gear

Fiskestang

Det virker måske som et ret åbenlyst første punkt, men under alle omstændigheder er det nu træls at komme afsted uden. Det er selvfølgelig heller ikke helt ligegyldigt hvilken fiskestang, du slæber med. Her handler det bare om at researche fordele og ulemper ved de forskellige slags og finde ud af, hvad der passer til dit niveau og dine ambitioner. Det er dog smart, hvis du sikrer dig, at stangen har en kastevægt mellem 10 og 30 gram. Det er den anbefalede vægt til lystfiskeri i Danmark. Desuden skal den med fordel være mellem 7 og 9 fod lang.

Fiskelinen

Stangen er naturligvis ikke nok til at fange fiskene. Du skal også bruge en fiskeline. Det kan enten være en nylonline eller en flettet line. Den flettede line har en højere brudstyrke, hvilket vil sige, at den kan holde til et højere tryk, før den knækker. Tyndere liner kaster længere, men de er typisk også dyrere.

De flettede liner er efterhånden ved at udkonkurrere nylonlinerne, når det kommer til pris, så det kan være en fordel at gå efter de flettede liner. Ved flettede liner skal du gå efter en tykkelse på 0.12, ved nylonliner skal du satse på en tykkelse på 0.25.

Forskellige typer fiskeri

Hvad angår resten af dit udstyr, som madding og/eller agn, så kommer det an på hvilken slags fisk, du gerne vil fange samt hvilken metode, du har i sinde at bruge. Hvis du har planer om at holde dig til medefiskeri, hvor du blot kaster madding ud og venter på bid, skal du tilpasse maddingen eller agnen til fisketypen, du sigter efter at fange.

Hvis du derimod vil satse på spinnefiskeri, hvor du gentagne gange kaster agn i vandet, er det en lidt anden metode. De mest typiske agn typer til spinnefiskeri er woblere, spinnere og blink.

Det er helt op til dig hvilken metode, du vælger at satse på. Så længe du har undersøgt det på forhånd og har udstyret i orden, kan det ikke gå helt galt!