udlandspraktik

Praktik i udlandet inden studievalg: få hjælp til at blive afklaret 

Hvis du er blevet færdig med en ungdomsuddannelse fra eksempelvis gymnasiet inden for de sidste par år, er du sikkert i fuld gang med at nyde dine sabbatår og alle de muligheder, de byder på. 

Her har du mulighed for at gøre, hvad du vil, og rejser, fest og lignende er således muligheder, der ligger foran dine fødder på en helt anden måde, end det nogensinde har gjort før. 

Men selvom det sorgløse sabbatår er i fuld gang, og selvom du skal bruge denne tid på at have det sjovt, så er disse frie år også vigtige i forhold til at blive afklaret med, hvad du skal bruge livet på fremover. 

I sabbatårene har du mulighed for at prøve nogle nye ting for at blive klogere på, hvad du gerne vil uddanne dig til, når du en dag vil tilbage til skolebænken for at tage en videregående uddannelse. 

Her er det vigtigt at tænke tingene grundigt igennem, for det er en stor beslutning at vælge studieretning, og du skal derfor foretage den rette research for at blive så sikker i din sag som mulig. 

I den forbindelse findes der ikke noget bedre end at tage i praktik, hvor du kan komme helt tæt på det fag, du overveje at studere til. Du kan eksempelvis tage i udlandspratik med Try Medics, hvor du kan prøve kræfter med forskellige fag inden for det sundhedsfaglige. 

Udlandspraktik: en lærerig hverdag 

Ved at tage i udlandspraktik vil du få mulighed for at få næsen helt ind i maskinrummet i arbejdet som eksempelvis læge eller sygeplejerske. Praktikken foregår som observationspraktik, og du vil derfor komme til at følge fagfolk på et hospital i udlandet, hvor du kan observere og lære fra de professionelle og det arbejde, de udfører. 

Her vil du få værdifuld erfaring samt indsigt i, hvad det vil sige at arbejde som eksempelvis færdiguddannet læge, så du får de absolut bedste betingelser for at tage den rette beslutning, når du skal træffe valg om dine kommende studier. 

Ved siden af observationspraktikken på hospitalet vil du også modtage teoretisk undervisning, hvor du vil lære endnu mere og få endnu mere viden om det fag, du påtænker at starte en karriere i. 

En sjov og givende oplevelse 

Når du tager i udlandspraktik, vil du komme afsted til et helt andet land. Her vil du komme ud af din comfort zone, når du bliver en del af dagligdagen på hospitalet, og du vil få en masse nye og spændende indtryk hver dag. 

Alt dette vil udvikle dig på et personlig plan og give dig både erfaring og personlige værktøjer med, som du kan bruge i livet som både studere inden for det sundhedsfaglige og andre steder. 

På samme tid vil du få en sjov oplevelse med de andre unge på holdet, der er i en lignende situation som dig. Sammen vil i have mulighed for at have det sjovt og blive venner uden for undervisning og observation på hospitalet.