vægtstang

Sådan kommer du i gang med styrketræningen

Hvis du kan nikke genkendende til den følelse af, at man netop er taget til træning i ens lokale fitnesscenter, men man ved ikke hvilken maskine man skal starte ud ved? Styrketræning er de senere år blevet vældigt populært, og efterhånden inkorporerer langt de fleste danske motionister en eller anden form for styrketræning i deres vanlige motionsprogram. Til gengæld ved de fleste ikke hvor tung den vægtstang man bruger, skal være, hvordan man løfter en vægtstang på den mest korrekte måde, eller en helt tredje problemstilling – en vægtstang er nemlig ikke bare en vægtstang, som man let kan foranlediges til at gå og tro. I følgende artikel kan du finde gode råd til hvordan og hvorledes man kommer i gang med ens styrketræning med vægte, hvor der vil blive præsenteret hvilke fordele og ulemper, der kan være forbundet med netop denne type træning.

Styrketræning med vægte er ligetil og let at komme i gang med

Som med en hvilken som helst anden motionsform, skal ens krop lige tilvænne sig den belastning man udsætter den for, førend at den restituerer og bliver stærk nok til at kunne klare det. Med en vægtstang med skiver, vil man kunne presse ens krop gradvist, uden at den lider overlast undervejs, eller man risikerer at løbe ind i en skade, der kan sætte ens træning tilbage en smule. Det hele handler nemlig om, at man bruger en vægtstang på en korrekt måde, hvor man ikke presser kroppen mere end højest nødvendigt. I forhold til andre måder man kan dyrke styrketræning på, så skal man huske på at have en træningsmakker ved ens side, mens man løfter vægte, idét de skal være klar til at gribe den vægtstang man benytter, hvis der skulle gå noget galt. Man kan nemlig komme slemt til skade, hvis man ikke er opmærksom på ens krops signaler mens man er i gang.

vægtstang

Hellere komme i gang i dag fremfor i morgen

Som med så meget andet kan man nemt komme til at overtænke det med at komme i gang. Når man først har overstået de første par træningspas, så vil det forekomme lettere og lettere, fra gang til gang. Samtidig giver denne motionsform en glimrende anledning til, at man kan få set ens venner, hvis man vælger at træne sammen med dem. Det er netop en ganske god motivationsfaktor, at man er to personer og ikke blot én selv om træningen. Hvis det udelukkende er en selv man skal stå til regnskab overfor, tordner undskyldninger om hvorfor man ikke liige bør tage afsted en bestemt dag sig op. Når man er flere personer om det, så er man på en måde forpligtet overfor andre end sig selv, og man kan derfor hjælpe hinanden med at motivere komme afsted, så man ikke bare klikker på knappen med snooze på telefonen, frem for at komme i tøjet i en fart, og komme ud ad døren til fitnesscenteret. Så det bedste råd er egentlig bare at springe ud i det, og komme afsted i en fart.